Criza bitcoin

Conținutul

  criza bitcoin

  Economistul care a prezis criza economică din critică dur Bitcoin: Are valoare fundamentală zero. Nu faceți ca Elon Musk!

  criza bitcoin

  Valoarea criza bitcoin a Bitcoin este zero și ar putea fi chiar negativă, având în vedere impactul său asupra mediului, spune Roubini, într-o analiză pentru Financial Times, preluată de Business Insider. Totodată, Roubini consideră că monedele virtuale nu pot oferi stabilitate ca mijloc de stocare a valorii.

  criza bitcoin

  În schimb, ele sunt schemă de pompare a banilor întreținută de teama investitorilor că ar putea pierde. Economistul subliniază că monedele virtuale nu aduc venituri, nu au o utilitate, nu inovează plăţile sau alte servicii.

  Peste de miliarde de dolari au dispărut din piaţa criptomonedelor în ultimele 24 de ore.

  De altfel, Bitcoin nu face parte din portofoliile investitorilor serioși, afirmă Roubini. Roubini mai aduce un argument în favoarea teoriei sale critice la adresa criptomonedelor: afectează mediul.

  criza bitcoin

  În acest sens, există dovezi care să susțină afirmațiile sale. O analiză a Universității Cambridge citată de BBC a stabilit că Bitcoin utilizează mai multă energie electrică anual decât întreaga Argentina. Crearea criptomonedelor are nevoie de energie, pentru că criza bitcoin calcule complexe efectuate de computere pentru a verifica tranzacțiile.

  criza bitcoin

  Cercetătorii din Cambridge spun că industria consumă aproximativ ,36 terawatt-oră TWh pe an și este puțin probabil ca respectivul consum să scadă dacă valoarea monedei nu scade. Pe măsură ce clypto dolar costă medie crește, crește și consumul de energie, potrivit lui Michel Rauchs, cercetător la The Cambridge Centre for Alternative Finance, unul din creatorii instrumentului online care generează aceste estimări.

  criza bitcoin