Bătălia de la Waterloo, după 200 de ani

Bitcoin waterloo

Conținutul

  Top 10 sportivi români cu medalii olimpice La ceremoniile din localitatea belgiană unde a avut loc bătălia participă regele şi regina Belgiei, alături de premier, regele şi regina Olandei, vicepreşedintele Comisiei Europene, prinţul Edward al Marii Britanii şi alţi oficiali, precum şi urmaşii comandanţilor celor două armate.

  bitcoin waterloo

  La 18 iuniepe un câmp mocirlos de lângă Waterloo, la câţiva kilometri de Bruxelles, Cavaleria şi artileria lui Napoleon nu au putut să înfrângă rezistenţa infanteriei britanice, iar, seara, prusacii au dat lovitura de graţie francezilor, care au părăsit în dezordine câmpul de luptă. Înfrângerea a însemnat sfârşitul visului imperial bitcoin waterloo lui Napoleon Bonaparte, care şi-a pierdut tronul şi a ajuns în captivitate pe insula Sfânta Elena, unde a şi murit.

  bitcoin waterloo

  În schimb, pentru adversarii Imperiului Francez, victoria de la Waterloo a reprezentat un moment de cotitură: în Europa au urmat patru decenii de pace şi prosperitate în care s-au pus bitcoin waterloo epocii moderne. Marea Britanie a rămas fără o mare ameninţare şi s-a putut extinde în restul lumii, iar statele germane au început să se unească şi să devină noua putere continentală în locul Franţei.

  bitcoin waterloo

  La de ani de la Waterloo, Prinţul Charles, alături de descendenţii lui Napoleon, Ducele de Wellington, comandantul britanic şi prinţului Blücher, liderul prusac, au participat la dezvelirea unui monument în cinstea soldaţilor căzuţi la unul dintre locurile-cheie ale luptei. La rândul său, un inginer belgian a decis să omagieze bicentenarul bătăliei de la Waterloo într-un mod unic. Timp de 40 de ani a construit, în propriul beci, o dioramă imensă a câmpului de luptă.

  bitcoin waterloo

  Peste